• logo-cc-header

  • |

  • Разбирајќи како се трошат нашите пари добиваме моќ да влијаеме тие пари да го подобруваат квалитетот на нашите животи.

Бази и истражувања

blog post image

Транспарентност, отчетност и интегритет на институциите во јавните набавки

  • 25/01/2018

Зависно од нивото на транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки, институциите се рангирани во едно од следниве пет нивоа: ’оскудно‘ (0-20%), ’минимално‘ (20-40%), ’ограничено‘ (40-60%), ’солидно‘ (60-80%) и ’високо‘ (80-100%) ниво на транспарентност, отчетност и интегритет во јавните набавки.

целосна вест
blog post image

Приказ на трошоците за новогодишно украсување во Македонија

  • 29/12/2017

Новогодишното украсување и декоририрање на градовите и општините, годинава ќе чинат 446 илјади евра. Вакви трошоци оваа година имаат само градот Скопје и 18 други општини. Лани, за украсување за новогодишните празници беа потрошени 36% повеќе, односно 733 илјади евра, но тогаш имало и пет општини повеќе кои имале вакви трошоци.

целосна вест