Зимското одржување на патиштата оваа сезона ќе чини 8 милиони евра

  • 24/01/2022

База на договори за зимско одржување 2021-22

Државните институции склучиле договори за јавни набавки со приватни фирми за механизација, работници, сол и ризла за одржување на улиците и патиштата во зимски услови за сезоната 2021-2022 година во вредност од половина милијарда денари (8 милиони евра).